Nasci informatie

Financieel

Financiële bijdragen stellen NASCI in staat om aan te kopen wat nodig is voor de verzorging en opvoeding van baby’s en kinderen. Het gaat om verbruiksgoederen die we niet kunnen geven uit de materiaalvoorraad die ons door solidaire gezinnen ter beschikking wordt gesteld. Bijvoorbeeld: geboortetassen, luiers, melkpoeder, zeep, tandpasta, maandverband, wasmiddel, speelgoed, verjaardagsgeschenkjes voor kinderen, schoolbenodigdheden enz.

Om je een concreet idee te geven van wat er met bepaalde giften wordt gerealiseerd, hebben we enkele mogelijkheden op een rij gezet.

Andere schenkingen

Naar aanleiding van een geboorte of bij een andere feestelijke gelegenheid kan je ook mensen uitnodigen om hun blijheid te tonen door een schenking te maken ten behoeve van NASCI. Op zulke plezierige momenten siert het iedereen om solidariteit te uiten door een gulle gift te doen aan diegenen die het minder goed hebben.
Een legaat behoort ook tot de mogelijkheden.

Misschien heb je zelf nog andere ideeën om onze hulp aan moeders met kinderen die het bijzonder moeilijk hebben financieel te ondersteunen.

Je steun betekent enorm veel en helpt daadwerkelijk kinderen hier en nu.

Elke gift (klein of groot) is meer dan welkom en kan je overmaken op volgende rekening bij BNP PARIBAS FORTIS: BE23 0014 0956 4691

Bij giften van minimum 40,00 EURO bezorgen we je een fiscaal attest! Gelieve in de mededeling bij je overschrijving ‘gift met fiscaal attest’ te vermelden.

Het is erg belangrijk om na te kijken of je naam en adresgegevens volledig en correct zijn weergegeven op je overschrijving, anders komt het attest niet terecht. De attesten worden in de loop van de maand maart na het kalenderjaar waarin je hebt gestort opgemaakt.

Fiscale attesten worden automatisch ingevoerd bij BELGOTAX Online. Indien je een afschrift wenst te ontvangen, laat ons dat dan gewoon even weten.

Om onze administratie niet onnodig te belasten willen we je vragen om indien mogelijk kleinere bedragen te groeperen, bijvoorbeeld per kwartaal in plaats van maandelijks.

Gift € 20 / ‘Happy birthday’

De grootste verrassing die je aan een kansarm kind kan bezorgen is een gloednieuw verjaardagscadeau. Zo’n een geschenk heeft het waarschijnlijk nog nooit gekregen: recht uit de winkel, in de originele verpakking en nog nooit door een ander kind gebruikt. Die onbetaalbare glimlach, die fierheid en de speelpret die je hiermee tevoorschijn tovert zijn de investering meer dan waard. Een geschenk recht uit het hart!

Doneer €20

Gift € 30 / ‘Verzorgingskit’

Een verzorgingskit bevat alle hoogstnoodzakelijke items voor de dagelijkse hygiëne van een gezin en dit voor een hele maand: douchegel, shampoo, tandpasta, tandenborstel, wasproduct, maandverband, babyverzorging, luiers en melkpoeder. Een absoluut basisrecht voor een menswaardig bestaan.

Doneer €30

Gift € 45 / ‘Droge billetjes’

Met dit luierpakket geef je schattige babykontjes gedurende vier maanden droge billetjes. Iedereen weet hoe duur luiers zijn. Wanneer ouders geen geld hebben om ze aan te kopen, maakt dat hun baby’s bijzonder kwetsbaar. Een essentiële gift voor baby’s welzijn en geluk.

Doneer €45

Gift € 75 / ‘Terug naar school’

Elk kind verdient een goede start bij de aanvang van een nieuw schooljaar. In de leefwereld van schoolkinderen is degelijk materiaal uiterst belangrijk om sociaal niet te worden uitgesloten. We bezorgen een kind een pakket schoolbenodigdheden aangepast aan de leeftijd en bestaande uit een boekentas, een gevulde pennenzak, schriften en mappen, brooddoos en drinkbus, turnzak met turnpantoffels en eventueel zwemspullen. Zo bevorderen we niet alleen hun motivatie om naar school te gaan en vol te houden, maar ontlasten we ook het gezin van een grote uitgave.

Doneer €75

Gift € 100 / ‘Welkom lieve baby’

Met deze gift stelt u ons in staat om een aanstaande moeder aan te bieden wat NASCI zo uniek maakt in het Brusselse hulpverleningslandschap: ons GEBOORTEPAKKET. Met dit bedrag bezorgen we een baby in de allereerste dagen na de geboorte de allernoodzakelijkste spulletjes, zoals kleertjes, luiers, papflesjes en fopspeen, verzorgingsproducten voor moeder en baby, dekentje, speelgoedje en dergelijke. Dit alles bezorgen wij aan de hoogzwangere of pas bevallen moeder in een degelijke luiertas. Voor een moeder die niets heeft om haar baby te verwelkomen, betekent dit een hele zorg minder, zodat zij en haar baby volop van elkaar kunnen genieten. De dankbaarheid van elke aanstaande moeder is vaak ontroerend mooi wanneer ze beseft wat ze heeft gekregen. Dit is tenslotte het uitgangspunt van heel onze werking: elk kind heeft recht op een waardige start in het leven. Met deze gift maken we samen het verschil tussen wanhoop en hoop.

Doneer €100

Kies zelf je bedrag

Bepaal hier zelf het bedrag dat je wenst te doneren. Alle beetjes helpen. Alvast bedankt.

Doneer €
Financieel
Financieel